Nederlandse Voice Over VoiceCowboys


Lootsstraat 24H 1053 NX Amsterdam
020-2101214 Klik om te bellen

Over Nederlandse Voice Over VoiceCowboys

Stemmenbureau VoiceCowboys is het Nederlandse voice over bureau & platform. Je vindt er zowel Engelse, Vlaamse en Nederlandse voice overs voor bedrijfsfilms, commercials en voicemail systemen. Hoge kwaliteit, veel service en een niet goed, geld terug-garantie. 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende stemmenbureaus, en de meest bekende agency is VoiceCowboys. De één is gespecialiseerd in professionele voice-overs voor grote film producties, terwijl het andere stemmenbureau weer meer gericht is op de grote volumes van het bedrijfsfilms inspreken en commercials produceren. De voice-over branche ziet er dus tegenwoordig heel anders uit dan jaren terug in de tijd.

Voice over Nederlands

De modernisering van de media heeft uiteraard ook zijn invloed gehad op Nederlandse stemacteurs. Van oudsher waren stemmenbureaus vooral een standaard bureau die maar een zeer beperkt aantal voiceover stemmen vertegenwoordigden. Hierdoor kon het voorkomen dat er in één reclameblok op de radio vaak dezelfde stemacteur meerdere keren was te horen. Goede business dus voor de voice over Nederlands kwestie. Deze situatie speelde vanaf eind jaren ’70 tot ver in de ‘nineties’.

Door het internet konden zelfstandige online stemacteurs ook zichzelf op de kaart zetten met een representatieve website voorzien van de meest actuele voice-over demo’s en voorbeelden. Tegelijkertijd was een uitgebreide studio voorzien van 19 inch apparatuur niet heel belangrijk meer. Digitale voice-over software was namelijk standaard voorzien van dure analoge audio-apparatuur en dat klonk prima!

Al deze ontwikkelingen hadden ook zijn invloed op de Nederlandse voice-over bureaus die zich in snel empo gingen specialiseren. Zo zijn er tegenwoordig stemmenbureaus met een eigen opnamestudio die bekende Nederlanders vertegenwoordigen. Deze BN’ers hoeven door de opnamestudio van hun agency niet zelf in het bezit te zijn van een voice over faciliteit. Handig als je een bekende Nederlandse voiceover zoekt.

De grote groei zit natuurlijk vooral op het gebied van online video, ook wel bedrijfsfilms genoemd in jargon. Vooral sinds de opkomst van social platforms zit online video in de lift. Zo zijn er inmiddels zelfs softwarepakketten waar men zonder enige studie zelf een video in elkaar kan zetten met een softwarematige voice-over.

Vandaag de dag worden de meeste bedrijfsfilms worden vaak door een extern stemmenbureau opgeleverd, of door grotere bedrijven door een in-house movie-editor. Deze bestelt dan tegenwoordig online zijn gewenste stem-acteur. Dit is mogelijk doordat de grootste groep voice-overs in Nederland is aangesloten bij een online voice-over agency. Het grote voordeel voor de opdrachtgever is dat wordt bespaart op de externe studiohuur van soms wel enkele honderden euro’s per opname, terwijl een stemacteur nog wel voldoende in de knip ontvangt.

Professionele voice overs

Ook kunnen professionele voice overs meerdere opnames per dag inplannen, doordat boekingen van vanuit de eigen homestudio worden ingesproken. Dit maakt het vak dan ook interessant voor vele freelancers. Maar juist door dit grote aanbod van professionele stemmen is een stemmenbureau ook onmisbaar: zij cureert uiteindelijk het meest ideale stemmenaanbod van voice-overs.

Nederlandse Voice Over VoiceCowboys in het kort

Produceren van

Voice-over

Diensten

Audiobewerking
Sound design

Onze locatie

Nederlandse Voice Over VoiceCowboys


Lootsstraat 24H 1053 NX Amsterdam
020-2101214 Klik om te bellen