sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
 • Noordwal 328
  2513 DS Den Haag
 • 06-53547946
 • Website

Olthof Audio Productions / O.A.P. Records

Recording producer en sound engineer Barry Olthof is al jaren verantwoordelijk voor de realisatie en opname van CD-albums. Dit heeft geresulteerd in een uitgebreide collectie van opnamen in verscheidene muziekstijlen. Zijn bedrijf Olthof Audio Productions, opgericht in 1998, staat bekend om opnamen die direct, transparant en geraffineerd zijn. Daarom kiezen vele artiesten en groepen ervoor hun CD te laten opnemen door Olthof Audio Productions.

Sinds jonge leeftijd is hij als professioneel drummer actief. Hij studeerde muziekregistratie en Jazzdrums op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Beide masters sloot hij cum laude af. Sinds 2001 is hij als docent opnamepracticum aan het Koninklijk Conservatorium verbonden. Sinds 2007 is Barry Olthof verantwoordelijk voor zijn eigen label O.A.P. Records.

De inspiratie en gedrevenheid van het label is om te werken met nationale en internationale musici om producties van topkwaliteit te maken op het gebied van Jazz en wereldmuziek. Na inmiddels 20 jaar ervaring te hebben als free-lance engineer heeft Barry voor diverse labels en artiesten diverse CD albums opgenomen. Voor O.A.P. Records heeft hij op dit moment 33 CD albums opgenomen en geproduceerd.

De O.A.P. Studio is akoestisch ontworpen om het samenspel tussen de musici en het unieke bandgeluid in de meest natuurlijke vorm op te nemen. Een goede muzikale balance tussen de individuele muziekinstrumenten, speelt daarbij een grote rol. Doorgaans wordt dan ook in één ruimte de opname gemaakt. Van belang is daarbij, dat de musici perfect in balance kunnen spelen en met de juiste dynamiek, aangepast aan de opnameruimte. Dit is van belang om zo een optimaal opnameresultaat te kunnen behalen.

De opnameruimte is geschikt voor kleine ensembles en combo's. De opnamestudio is voorzien van een uitstekende Steinway B vleugel en high-end opname apparatuur. De projecten die worden opgenomen in deze studio zijn doorgaans: (jazz)combo's, ensembles, solisten en vaak akoestisch van aard.

(www.oaprecords.com)


Foto's van Olthof Audio Productions / O.A.P. RecordsOlthof Audio Productions / O.A.P. Records in het kort

Diensten

 • Audiobewerking
 • Geluidsopnames
 • Geluidstechniek

Produceren van

 • Artwork en fotografie
 • Audio (algemeen)
 • Grafisch design