Artikel afbeelding

Waarom iedereen aan video-marketing zou moeten doen!

Meerdere artikelen kopten het al: video-marketing is dé nieuwe trend op content marketing gebied en zal in 2018 alleen nog maar meer toenemen. Maar waarom zou je beginnen aan video-marketing? In dit artikel vier redenen waarom iedereen aan video-marketing zou moeten doen.

Video-marketing zorgt voor meer verkoop en meer leads

Misschien wel het belangrijkste: video-marketing zorgt voor meer verkoop en meer leads. Omdat klanten met hun eigen ogen kunnen zien hoe een product of dienst werkt, zijn ze eerder geneigd om dat product zelf ook te testen. Steeds vaker gebruiken mensen YouTube voordat een product wordt aangekocht. YouTube en specifieke YouTube-kanalen worden als betrouwbare informatiebronnen gezien.

Breder publiek bereiken

Daarnaast helpt video-marketing een breder publiek te bereiken, zeker nu Facebook door recente privacy-kwesties onder veel jeugd terugloopt. YouTube, Instagram, Snapchat en andere videodiensten zijn nog steeds booming. Maar niet alleen jongeren gebruiken YouTube in hun vrije tijd. Volgens de laatste Social Media statistieken van Newcom Research & Consultancy zijn maar liefst 7.5 miljoen mensen in Nederland regelmatig op YouTube te vinden. Zeker 54% van de mensen tussen de 40 en 64 jaar is bekend met YouTube en is regelmatig op de site te vinden.

Meer binding met je klanten/bezoekers

Bovendien blijkt uit onderzoek dat video-marketing de meeste binding met je klanten/bezoekers oplevert, meer nog dan via persoonlijke blogs. Video is de beste manier om de kijker de informeren en op hetzelfde moment de primaire boodschap over te brengen. Het verandert de beleving en wordt 60.000 keer sneller opgenomen dan een stuk tekst op. De hogere binding en het vertrouwen dat mensen in video hebben heeft een positief effect op het beslissingsvermogen.

Nieuwe advertentiemogelijkheden

Video-marketing biedt daarbij ook verschillende nieuwe advertentiemogelijkheden. Zo heeft onder andere LinkedIn dit jaar een nieuwe adverteeroptie aan hun site toegevoegd, waarbij video's als berichten in de newsfeed terecht komen. De video wordt, weliswaar zonder geluid, automatisch afgespeeld. Facebook heeft deze optie al langer. Ook op YouTube is het mogelijk om via Google Ads videoadvertenties te laten afspelen voor of na de video van YouTube.

Op August 16, 2018