Waarom een recruitment video

Een aantal jaren geleden was een poster en traditioneel adverteren al genoeg. Tegenwoordig trekken we al meer uit de kast om de goede kandidaten te krijgen: Recruitmentsites, Google Adwords, Remarketing, social media en recruitmentvideo's zijn hier onderdeel van. Wij gaan het in deze blog hebben over de recruitmentvideo! Waarom moet ik starten met recruitmentvideo's?

De eerste reden is al omdat video tegenwoordig perfect te optimaliseren is voor Google en het ondersteunt je huidige content marketingstrategie. Daarnaast biedt video een goede manier om veel informatie in een korte tijd over te brengen.

Een recruitmentvideo kun je op verschillende manieren inzitten voor je recruitment. Maar dit zijn de allerbelangrijkste:

Een recruitment video als employer branding tool

Let op! Een recruitmentvideo is geen standaard promotiefilm van je bedrijf. Je promotiefilm is namelijk gericht op 'potentiële' klanten. Een recruitmentvideo, ook wel werken bij video genoemd is gericht op je potentiele werknemers en arbeidsmarkt. Met je recruitmentvideo vertel je, je klanten waarom je bedrijf een leuke plek is om te werken. Het allerbelangrijkste van de video is dat je de sfeer en bedrijfscultuur probeert over te brengen naar je potentiele werknemer: Hoe ziet een dag in zijn leven eruit wanneer hij bij jou komt werken?

De videovacature

Bijna iedere MKB'er heeft terugkerende vacatures zoals een accountmanager of recruiters zelf. Een recruitmentvideo maken kan ervoor zorgen dat de geïnteresseerde een beter beeld krijgen van de baan. In plaats van de standaard opsommingen zoals de eisen en het functieprofiel kan het door iemand verteld worden. Dit zorgt ervoor dat een video persoonlijker is en er uit springt boven alle traditionele media.

Video: je selectietool voor het interviewen en selecteren

Om ervoor te zorgen dat de kosten per sollicitatie (CPS) omlaag gaan, kun je video gebruiken als onderdeel van je selectieprocedure. Je kunt op die manier selecteren op de zogenaamde 'soft skills' die je via papier nooit kan vinden.

Een aantal opties zijn bijvoorbeeld:
• Video-cv: Voornamelijk de creatieveling kennen deze manier van solliciteren al. Jezelf presenteren op video. Deze manier van personal branding is niet nieuw meer en is totaal niet ingewikkeld. Laat aan je sollicitant weten wat je wilt zien en hout het laagdrempelig.

• Preselectie: heb je 100+ reacties of heb je geen tijd om ieder kandidaat te zien. Stel dan vragen aan de kandidaat en laat de kandidaat deze beantwoorden door middel van video. Het is niet precies hetzelfde als een sollicitatiegesprek maar geeft je wel meer inzicht in de kandidaat.

• Het sollicitatiegesprek: Zoals je het nieuwe werken hebt heb je ook het nieuwe solliciteren. Solliciteren zonder het maken van een echte afspraak. Hiermee voorkom je lange reistijden, files en de woorden 'ik heb het niet kunnen vinden'. Gebruik Skype om een sollicitatie gesprek te doen. Handig en snel!

Op August 19, 2014